PU Gradačac – U pretresu pronađena municija

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (PU Gradačac, SKP MUP TK-a i Jedinice policije za podršku) su dana 31.03.2014.godine u Gradačcu, postupajući po Naredbi Općinskog suda Gradačac, izvršili pretres lica, porodične kuće , pomoćnih objekata, poslovnog prostora , pmv „Golf 6“  vl. N.S., rođen 1974. godine iz Gradačca zbog osnova sumnje da će se pronaći predmeti koji se mogu dovesti sa izvršenjem krivičnih djela.

Naime,  prilikom pretresa lica kod  N.S. pronađen je pištolj cal. 9mm sa okvirom, 9 komada municije, mobilni aparat i novac, a prilikom pretresa kuće i drugi objekata  pronađeni su i oduzeti  sljedeći predmeti: 2 mobilna telefona,  jedna kutija u kojoj se nalazilo 122 komada pištoljske municije i jedan rukohvat od puške.

O izvršenim pretresima upoznat je kantonalni tužilac, dok će protiv N.S. Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podnešen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozovljeno držanje oružja ili eksplozivinih materija iz člana 371. KZ FBiH.

14:27