PU Lukavac – Lišene slobode dvije osobe

 

(09.11.2011.) Tokom operativnog rada OKP PU Lukavac i niza izvršenih provjera nad osobama koje se mogu dovesti u vezu sa skrnavljenjem mjesnog groblja u Bistarcu, općina Lukavac (koje je izvršeno u toku noći 06./07.11.2011.godine), službenici policije su došli do saznanja o mogućim počiniocima, a radi se o M.J., rođen 1982.godine iz Banovića i M.M., rođen 1992.godine iz Lukavca.


 

Dana, 08.11.2011.godine M.J. i M.M. su lišeni slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili navedeno krivično djelo, nakon čega su privedeni u prostorije PU Lukavac radi kriminalističke obrade, prilikom koje su priznali izvršenje istog, te će uz izvještaj biti predati nadležnom Tužilaštvu na dalje postupanje.

 

Većina otuđenih predmeta je pronađena na području općine Zavidovići, na jednoj od lokacija namijenjenih za prikupljanje i otkup sekundarnih sirovina, odakle je i izuzeta.

 

Službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Lukavac nastavljaju rad na daljem dokumentovanju ovog krivičnog djela.

7:49