PU Tuzla – Izuzete materije koje asociraju na opojnu drogu

Službenici Policijske uprave Tuzla (PS Centar i PS Zapad) su radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe narkotičkih sredstava, dana 28.09.2011.godine izvršili pretres dva lica, zbog postojanja osnova sumnje da isti posjeduju narkotička sredstva.

 


 

Naime, službenici PS Centar su u Tuzli u ulici Meše Selimovića, izvršili pres K.M., rođen 1988.godine iz Tuzle, te kod istog pronašli jedan paketić sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Canabis", dok su službenici PS Zapad također u Tuzli u ulici Rudarska, izvršili pretres M.I., rođen 1986.godine iz Tuzle i tom prilikom pronašli jedan paketić sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Heroin".

 

 

K.M. i M.I. su lišeni slobode i privedeni u policijsku stanicu radi kriminalističke obrade, dok je navedena materija izuzeta radi vještačenja u kriminalističkoj tehnici MUP TK-a.

 

O događaju je upoznat kantonalni tužilac, a službenici policije PU Tuzla nastavljaju rad na daljem dokumentovanju istog.

10:01