PU Tuzla – Rasvijetljeno više krivičnih djela

Službenici policije Policijske uprave Tuzla su zajedničkim aktivnostima radeći na rasvjetljavanju više krivičnih djela "razbojništva", "teških krađa" i "krađa" počinjenih na području općine Tuzla u proteklom periodu, dana, 01.12.2011.godine lišili slobode N.F., rođen 1978.godine, nastanjen u Tuzli, za kojeg postoje osnove sumnje da se može dovesti u vezu s učinjenjem navedenih krivičnih djela.


 

N.F. je priveden u prostorije PS Centar – PU Tuzla radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je u Tuzli učinio krivično djelo "teška krađa" nad S.K. u ulici A.A. Izetbegovića i krivično djelo "krađe" nad M.N. u prostorijama MZ "Novi grad".

 

Nakon navedene obrade, N.F. je predat službenicima OKP PU Tuzla na dalje postupanje i krim. obradu, tokom koje je utvrđeno da postoje osnove sumnje da se N.F. može dovesti u vezu i s učinjenjem dva krivična djela "razbojništva" nad A.V. i S.M. i tri krivična djela "teške krađe" nad porodičnim kućama R.G., J.B. i F.S., te će isti uz izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje.

 

O događaju je upoznat kantonalni tužilac, a službenici policije PU Tuzla nastavljaju rad na dokumentovanju istog.

8:16