Rasvijetljena dva krivična djela Ugrožavanje sigurnosti

Policijski službenici OKP PU Tuzla su dana 16.03.2017.godine u Tuzli izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi U.G. i osoba koje su se nalazile u stanu, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima „Ugrožavanje sigurnosti", „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga", i to: vazdušna puška, pvc. kutija u kojoj su se nalazila 92 komada diabola, manja količina bijele praškaste materije, metalne lisice, 6 manjih pvc. pakovanja i 19 komada tableta zelene boje.

Nakon pretresa, u službenim prostorijama izvršena je kriminalistička obrada nad U.G., A.M., F.H. i M.F., tokom koje se došlo do saznanja da se lice A.M. može dovesti u vezu s izvršenjem dva krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti" iz člana 183. stav 1. Krivičnog zakona FBiH (počinjenih dana 13.03.2017.godine kada je NN lice sa nepoznate lokacije ispalilo hitac iz vazdušne puške u dvorište Gimnazije Ismet Mujezinović, te nanijelo povrede učenici navedene škole i dana 10.03.2017.godine kada je NN lice sa nepoznate lokacije iza Gimnazije Ismet Mujezinović, ispalilo hitac iz vazdušne puške te pogodilo jednu mušku osobu).

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici OKP PU Tuzla nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog predmeta, nakon čega će protiv izvršioca pomenutih KD-a biti dostavljen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu TK-a.

14:30