Rasvijetljena dva krivična djela razbojništva

Službenici policije MUP TK-a (PU Tuzla/PS Zapad i PU Lukavac) su na području Tuzle i Lukavca, poduzimajući operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela razbojništva od 13.10.2011.godine, lišili slobode tri osobe, koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenih krivičnih djela.


 

Naime, službenici policije PS Zapad su dana 13.10.2011.godine pronašli i lišili slobode M.B., rođen 1985.godine i D.M., rođen 1973.godine, oba iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su 13.10.2011.godine oko 17,20 sati u Tuzli, u ulici M. Trifunovića Uče, fizički napala S.P., rođen 1981.godine iz Tuzle, kojom prilikom su od istog otuđili mobilni telefon i manju količinu gotovog novca. M.B. i D.M. su lišeni slobode i predati službenicima OKP PU Tuzla radi kriminalističke obrade.

 

Istog dana, službenici policije PU Lukavac su pronašli i lišili slobode B.B., rođen 1988.godine iz Lukavca, zbog postojanja osnova sumnje da je u Lukavcu, u ulici Branilaca Bosne, oko 13,30 sati izvršio krivično djelo razbojništvo nad radnicom trgovinske radnje, kojom prilikom je otuđena neutvrđena količina novca. B.B. je lišen slobode i priveden u prostorije PU Lukavac radi kriminalističke obrade.

 

O navedenim događajima je obaviješten kantonalni tužilac, a službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju istih.

9:07