Rasvijetljeno KD Teška krađa na PK Šikulje

Policijski službenici Uprave policije MUP TK ( PU Lukavac u saradnji sa službenicima Odjeljenja za opći kriminalitet SKP ) su radeći na rasvjetljavanju i otkrivanju izvršioca krivičnog djela „Teška krađa“  izvršena dana 11.08.2017. godine na PK Šikulje, općina Lukavac, kojom prilikom je po izjavi odgovornog lica pričinjena materijalna šteta Zavisnom društvu Rudnici „Kreka“ doo Tuzla, Rudnik "Šikulje" Lukavac od oko 100.000 KM, došli do operativni  saznanja o mogućem počiniocima, a radi se o D.R., rođen 1990. godine, M.R., rođen 1984. godine, oba nastanjena u Lukavcu i A.A.,rođen 1985. godine iz Tuzle.

Navedena lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade,, zbog postojanja osnova sumnje da su D.R. i M.R. počinili   krivično djelo „Teška krađa“ iz čl. 287 stav 2 KZ FBiH nad radnom mašinom, a  A.A., zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Pronevjere u službi iz čl. 384 stav 3 KZ FBiH.

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a nastavljaju daljinji rad na dokumentovanju ovo krivičnog djela, a  navedena lica. su uz Izvještaj o učinjenim krivičnim djelima predati nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje.

   

15:31