RPZ PU Lukavac – Kampanje

U sklopu implementacije projekta „Rad policije u zajednici -  RPZ“ policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (PU Lukavac) u saradnji sa vaspitno obrazovnim ustanovama  i NVO World Vision su u martu 2016. godine u Osnovnim školama Puračić, Poljice i Prokosovići sproveli kampanju “Sigurnost pješaka” kroz  edukativna predavanja učenicima I I II razreda na temu: “Siguran put od kuće do škole”i “Poznavanje osnovnih propisa iz oblasti sigurnosti saobraćaja”.

Navedenim predavanjima prisustvovalo je oko 100 učenika navedenih škola, a u sklopu  predavanja  iz oblasti saobraćajnih propisa, policijski službenik zadužen za rad policije u zajednici je učenicima podijelio propagadni materijal i druge prikladne poklone koje su donirali predstavnici organizacije World Vision.

Takođe, policijski službenici PU Lukavac su na području Lukavac Grada sproveli kampanju “Znacima ograničenja služi-život produži” i “Sigurnost pješaka”. Ovom prilikom građani su upoznati o aktivnostima policije na preventivnom djelovanju  u cilju unapređenja ukupnog stanja sigurnosti saobraćaja  i smanjenja saobraćajnih nezgoda.

Povodom kampanje pješacima i vozačima podijeljeni su letci, kako bi se isti upozorili na obaveze pješaka u saobraćaju, kao i na obaveze vozača prema pješacima u saobraćaju. Ciljna grupa  kampanje  bili su mladi vozači, starosne dobi između 18 i 30.

8:33