Sastanak u Tužilaštvu TK-a

Juče (28.10.2014. godine) je u Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona održan sastanak glavnog tužioca Tomislava Ljubića, komesara MUP-a Tuzlanskog kantona Fadila Šljivića sa direktorom Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Goranom Zubcem i njegovim saradnicima.

Na sastanku je razgovarano o modalitetima i pravcima buduće saradnje u smislu zajedničkih aktivnosti, a obostrano je konstatirano da je dosadašnja saradnja između ovih institucija bila izuzetno uspješna, te da će se u tom pravcu nastaviti i u narednom periodu.

Direktor SIPA-e Goran Zubac iskazao je spremnost za dalju saradnju i istakao da je SIPA na raspolaganju svim institucijama, te da je spremna da pruži svaki vid podrške u budućem radu. On je naglasio da SIPA radi punim kapacitetom i da je u svakom trenutku spremna i sposobna da efikasno i profesionalno odgovori svakom zadataku.

Glavni tužilac Tomislav Ljubić se složio sa ovim stavovima i istakao značaj međusobne sinergije i uvažavanja u daljem radu na rješavanju konkretnih predmeta.

Komesar Fadil Šljivić je istakao da su dosadašnje zajedničke akcije pokazatelj izuzetno uspješne saradnje MUP-a TK-a sa SIPA-om, te da će se one nastaviti i u narednom periodu u cilju zajedničke borbe protiv organizovanog kriminala na području TK-a ali i šire.

 

15:51