Šest lica lišeno slobode nakon pretresa na deset lokacija

Službenici Uprave policije MUP-a TK-a (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora krim. policije) su dana, 12.01.2017.godine, postupajući po Naredbama Općinskog suda u Tuzli izvršili pretrese na ukupno deset lokacija (kojima je obuhvaćeno devet lica na području Tuzle i jedna lokacija na području općine Bijeljina), kojom prilikom su pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, mobilni telefoni, SIM kartice, i dr.

Nakon završenih pretresa slobode je lišeno šest lica, i to: P.A., rođen 1986.godine, S.M., rođen 1985.godine, P.M., rođen 1988.godine, M.A., rođen 1975.godine, E.S., rođen 1991.godine i Đ.I., rođen 1989.godine, dok su tri lica pozvana u svojstvu svjedoka.

U toku je rad na dokumentovanju KD-a i kriminalistička obrada, nakon čega će lica lišena slobode uz Izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu TK-a.

Riječ je o nastavku planskih aktivnosti službenika navedenog Odjeljenja koji su, radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona, u dužem vremenskom periodu zadokumentovali više krivičnih djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH i Posjedovanje i omogućavanje uživanje opojnih droga iz člana 239. istog Zakona, kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina opojnih droga „kokain“, „speed“ i „marihuana“.

 

11:40