Tri lica predata Tužilaštvu TK-a zbog više krivičnih djela

(01.08.2014.godine)

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (PU Tuzla) su koordiniranim operativnim radom na terenu došli do saznanja, koja su upućivala na moguće izvršioce KD-a razbojništva (nad radnicima benzinskih pumpi, sportskih kladionica i dr.) i  teških krađa (nad stanom i trgovinskom radnjom). Radi se o licima: A.A., rođen 1995.godine, S.G., rođen 1994.godine, J.T., rođen 1989.godine i E.A., rođen 1990.godine, svi nastanjeni na području općine Tuzla.


A.A., J.T. i E.A. su lišeni slobode, nakon čega je po Naredbi Kantonalnog suda Tuzla izvršen pretres većeg broja objekata, vozila, kojom prilikom su pronađeni predmeti za koje postoje osnove sumnje da potječu iz krivičnih djela ili da su njima izvršena krivična djela, i to: pištolj, laptop, alat, rukavice, 8 mobilnih telefona, oko 130 raznih sladoleda, 5 pvc. kanistera, 3 radio CD-a i drugi predmeti.

Nakon pretresa, nad licima je izvršena kriminalistička obrada, tokom koje se došlo do saznanja da postoje osnove sumnje da su A.A., S.G., J.T. i E.A. u vremenskom periodu od 22.06. do 31.07.2014.godine na području općine Tuzle, u različitim grupama, počinili ukupno osam krivičnih djela, od čega šest KD-a Razbojništva i dva KD-a Teška krađa.

Dana, 01.08.2014.godine A.A., J.T. i E.A. su predati Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje, dok je istog dana lišen slobode i S.G. koji  će biti predat nadležnom Tužilaštvu.

Pored pomenutih krivičnih djela, policijski službenici su došli do saznanja da postoje osnove sumnje da se navedena lica mogu dovesti i u vezu sa drugim krivičnim djelima, koja su predmet daljnjeg dokumentovanja, odnosno istrage.

9:21