U Banovićima pronađena i oduzeta 23 manja pakovanja opojne droge

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (PS Banovići) su dana 19.02.2015.godine u Banovićima, obavljajući redovne poslove i zadatke, uočili tri lica za koje je postojala osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu s izvršenjem KD-a. Prilikom legitimisanja istih, jedno lice se udaljilo sa mjesta događaja, dok je nad druga dva lica (E.N., rođen 1994.godine i A.B., rođen 1995.godine oba nastanjena na području općine Banovići) izvršen pretres zbog postojanja osnova sumnje da posjeduju narkotička sredstva, te da bi iste mogli odbaciti ili uništiti.

Prilikom pretresa, kod E.N. su u ruksaku pronađena ukupno 23 manja pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis“, nakon čega je nad istim u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada. Kriminalistička obrada zavedena je i nad licem N.M., rođen 1994.godine iz Banovića.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a pronađena materija je privremeno oduzeta radi vještačenja.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv E.N. će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podnešen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 239. KZ FBiH, dok će protiv N.M. biti podnesen Izvještaj  zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. KZ FBiH.

13:36