U Srebreniku izvedena zajednička pokazna vježba povodom obilježavanja „Sedmice globalne sigurnosti u saobraćaju”

Povodom obilježavanja "Sedmice globalne sigurnosti u saobraćaju“ policijski službenici PS Srebrenik su danas, 26.04.2013.godine u saradnji sa Sektorom uniformisane policije MUP TK-a, Službom civilne zaštite Općine Srebrenik, Profesionalnom vatrogasnom jedinicom Srebrenik, SHMP- JZU Dom zdravlja Srebrenik, Crvenim križom Općine Srebrenik, klubom spasilaca „Gradina“ Srebrenik i šlep službom iz Dubokog Potoka, organizovali i izveli pokaznu vježbu na temu „Značaj brzog zbrinjavanja ozlijeđenih u saobraćajnoj nezgodi u cilju smanjenja broja poginulih u BiH“.


Pokazna vježba - simulacija saobraćajne nezgode, u kojoj su učestvovala tri vozila i u kojoj ima više povrijeđenih lica, izvedena je sa početkom u 10,00 sati u Srebreniku na raskrsnici ulica Srebreni grad i 211. Oslobodilačke brigade sa ulicama A. Izetbegovića i M.Tita, u redovnom režimu saobraćaja, uz prisustvo građana i predstavnika medija.

Ovom prilikom, interventne službe su na lice mjesta stigle u svega nekoliko minuta po zaprimanju prijave, te su svi učesnici vježbe pokazali efikasnost u brzom reagovanju i pružanju pomoći povrijeđenim licima, sanaciji kolovoza i uspostavljanju normalnog odvijanja saobraćaja.

Na mjestu izvođenja pokazne vježbe, ubrzo po završetku iste, uklonjeni su svi predmeti koji bi mogli ometati normalno funkcionisanje saobraćaja, te je u potpunosti uspostavljeno prethodno stanje s aspekta sigurnosti i normalizovan saobraćajni tok.

Ujedno je navedeni događaj bio prilika da se prisutnim građanima podijeli i priogodan promotivni materijal, te kutijice prve pomoći.

 

11:02