U Tuzli promovisana kampanja Borba protiv korupcije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona je danas (06.06.2017.godine) u Tuzli, zajedno sa ICITAP-om u BiH (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravde SAD-a), INL-om (Kancelarijom/Uredom za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona Vlade SAD-a) i Tužilaštvom Tuzlanskog kantona organizovalo kampanju Borba protiv korupcije.

Kampanja je promovisana u prostorijama robne kuće "Tuzlanka" u Tuzli, gdje su građani na info pultevima mogli ispuniti anonimni upitnik o problemu korupcije, uzeti tematski promotivni materijal "Prekinite lanac korupcije" na kojem su navedeni brojevi za prijavu korupcije (besplatan broj 122 i brojevi policijskih stanica MUP TK-a) i načini postupanja policije u slučaju prijave korupcije, te su u neposrednom kontaktu sa službenicima policije zaduženima za rad sa zajednicom mogli prenijeti svoja iskustva o korupciji.

Cilj kampanje je upoznati i educirati  građane šta je korupcija i kako je prijaviti nadležnoj policijskoj upravi/stanici, te koje mjere i radnje policija poduzima na dokumentovanju iste.

Ovom prilikom, promovisana je i novouspostavljena mogućnost anonimne prijave bilo kojeg oblika korupcije na internet stranici MUP-a TK-a www.muptk.ba (putem linka na početnoj stranici Prijavite korupciju!).

Navedenom događaju prisustvovali su predstavnici ICITAP-a, načelnik Policijske uprave Tuzla, tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, glasnogovornici MUP TK-a i Tužilaštva TK-a, službenici policije PU Tuzla, građani i predstavnici medija.

13:55