Učešće službenika MUP-a TK-a u “Maršu mira 2019”

U saradnji sa Sindikatom policije MUP TK-a i uz podršku menadžmenta MUP-a TK-a, 79 službenika ovog Ministarstva i članova njihovih porodica, danas (08.07.2019.godine) se priključilo učesnicima „Marša mira – Srebrenica 2019“, u okviru obilježavanja 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini.

Prije priključivanja drugim učesnicima u Nezuku, općina Sapna, službenici MUP-a TK-a su se u ranim jutarnjim satima okupili ispred zgrade sjedišta MUP-a u Tuzli, gdje su ih ispratili direktor Uprave policije Dževad Korman sa saradnicima i predstavnici Sindikata policije MUP TK-a, koji su dali punu podršku ovom hrabrom i humanom pješačkom pohodu i zaželjeli svima uspješan dolazak u Potočare, gdje će odati počast žrtvama genocida.

Takođe, napominjemo da će policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a u okviru svojih nadležnosti, kao i prethodnih godina, zajedno sa drugim policijskim agencijama, dati podršku i uzeti učešće u obezbjeđenju predstojeće komemoracije povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, kako bi ista prošla u najboljem mogućem redu.

11:20