Uprava policije – Izvršeni pretresi na više lokacija

 

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i dr., dana 26.04.2022.godine izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na više lokacije na području Tuzlanskog kantona (Tuzla, Lukavc, Gračanica, Gradačac i Živinice).

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela: 4 manja pvc. pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 ručno motana cigareta tzv. Joint sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, puška NN marke, vazdušna puška, 2 pištolja, određena količina municije, određena količina alata (bušilice, brusilice, cekular, motorne pile, manja polir mašina), kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te će nakon kompletiranja istih Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljeni odgovarajući Izvještaji.

8:00