Uprava policije MUP TK-a – Oduzeta opojna droga

Dana, 28.6.2020.godine policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (PU/PS Živinice) su prilikom kontrole saobraćaja u Živinicama, kontrolisali pmv. "BMW", kojom prilikom su kod suvozača Z.B., rođen 1995.godine iz Kalesije pronašli kutijicu u kojoj se nalazilo šest manjih  vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Dana 26.6.2020.godine policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (SKP Odsjek za borbu zloupotrebe opojne droge) su u Živinicama, izvršili kontrolu i pretres lica A.M., rođen 1995. godine iz Živinica, kojom  prilikom su kod istog pronašli paketić od pvc. folije u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Takođe, dana 28.6.2020.godine policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (SKP Odsjek za borbu zloupotrebe opojne droge) su u Živinicama, izvršili kontrolu i pretres lica M.K., rođen 1987. godine iz Živinica, kojom  prilikom su kod istog pronašli manjih paketić od pvc. folije u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis.

Pronađene materije su privremeno oduzete radi vještačenja. O događajima je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju istih.

9:39