Uprava policije MUP TK-a -Oduzeta opojna droga

Policijski službenici Uprave policije MUP TK (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP,  PU Gradačac . PU/PS Lukavac)  su radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, po nalogu Općinski sudova, dana 27.02.2017.godine izvršili pretrese na ukupno dvije lokacije na području općina  Gradačca i Lukavca.

Prilikom pretresa porodičnog stana  na području općine Gradačac, koje koristi D.O., pronađeno jedno manje pakovanje biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “canabis”.

Takođe, na području općine Lukavac  prilikom pretresa stana i pomoćnih prostorija koje koristi S.M., pronađeno je i  oduzeto manje pakovanje u kome se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu” i digitalna vaga.

Nad navedenim licima  u službenim prostorijama je izvršena kriminalistička obrada.

O događajima je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, dok će protiv lica D.O.  bit će podnesen  izvještaj, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo  “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, a protiv S.M. će biti podnesen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo  “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

   

13:29