Uprava policije MUP TK – Poziv građanima

 

 

U cilju identifikacije NN ženske osobe, čije je beživotno tijelo pronađeno dana 23.08.2012. godine na području općine Živinice, u naselju Donje Dubrave, i rasvjetljavanja navedenog događaja, uz saglasnost tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzla, navodimo detaljniji opis pronađenog tijela, te objavljujemo fotografije odjevnih predmeta.


 

Naime, na osnovu do sada prikupljenih informacija radi se o ženskoj osobi visine 176 cm, sitnije građe, težine od 60-65 kg, svijetlijeg tena kože, bez vidljivih karakteristika na tijelu osim reza u donjem desnom dijelu stomaka (nedostaje slijepo crijevo /crvuljak/), starosti od 40-55 godina (uz mogućnost da se radi i osobi mlađoj od 40 godina), prirodno tamne smeđe boje kose, stim da je ista u vrijeme pronalaska imala ofarbanu kosu u plavu boju s pramenovima u boji zlata, u gornjoj vilici ista je imala porculanske navlake na zubima 1,2 i 3 obostrano i zubnu protezu za kutne zube 5-6 obostrano. Žrtva je u vrijeme pronalaska bila obučena u teksas farmerice tamno plave boje marke G-STAR velićine 26-32, bijelu košulju marke ESMARA kratkih podvrnutih rukava veličine 35.

 

S tim u vezi, pozivamo građane ako posjeduju bilo kakve informacije vezane za nestanak ženske osobe, ili druge informacije koje mogu pomoći u rasvjetljavanju ovog događaja, da se obrate najbližoj policijskoj stanici, policijskoj patroli na terenu ili da se jave na policijski broj 122.

13:38