PU Tuzla/PU Živinice – Lišeno slobode lice po centralnoj potjernici

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (OKP PU Tuzla i OKP PU Živinice) su dana 9.6.2020.godine u Živinicama, radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela Teška krađa – otuđenje putničkih motornih vozila, lišili slobode M.S., rođen 1988.godine nastanjen na području općine Lukavac.

M.S. je potom priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, kojom prilikom su rasvijetljena četiri krivična djela Teška krađa – otuđenje putničkih motornih vozila počinjena na području grada Tuzla i dva krivična djela iz oblasti imovinskih delikata počinjena na području grada Živinice. Takođe, ostvarena je saradnja sa MUP-om Zeničko-dobojskog kantona i MUP-om RS u cilju dokumentovanja krivičnih djela za koja postoje osnove sumnje da su počinjena od strane navedenog lica na području njihove nadležnosti.

Nakon završene kriminalističke obrade, M.S. je danas, 10.6.2020.godine predat službenicima Sudske policije na osnovu raspisane centralne potrage od strane Općinskog suda u Lukavcu, radi upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

15:07