Održan prošireni kolegij direktora Uprave policije MUP-a TK sa saradnicima

Direktor Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Dževad Korman održao je danas, 01.10.2024. godine redovni sastanak proširenog kolegija, kojem su prisustvovali načelnici Sektora uniformisane policije, Sektora kriminalističke policije, Jedinice za profesionalne standarde, Operativnog centra, Policijskih uprava i Ureda direktora Uprave policije.

Na kolegiju je, u skladu s utvrđenim dnevnim redom, razmatrana sigurnosna situacija na području Tuzlanskog kantona, sa posebnim osvrtom na analizu stanja sigurnosti s aspekta nadležnosti policijskih uprava za vremenski period januar – avgust tekuće godine, aktuelno stanje sigurnosti, te je razgovarano o realizaciji planiranih mjera i aktivnosti za sigurno i nesmetano odvijanje predstojećih Lokalnih izbora 6. oktobra, kao i o drugim pitanjima iz domena rada Uprave policije MUP-a TK.

Tokom sastanka je zaključeno da je, prema prezentovanim statističkim pokazateljima za posmatrani period, stanje sigurnosti na području Tuzlanskog kantona na zadovoljavajućem nivou kao i da se aktivnosti na provođenju Lokalnih izbora odvijaju planiranim tokom, te su usaglašeni prijedlozi za očuvanje i unapređenje stanja sigurnosti u narednom periodu u okviru zakonskih nadležnosti Uprave policije MUP-a TK-a.

14:44