Dani otvorenih vrata povodom 22. maja – Dana policije TK-a

Povodom obilježavanja 22. maja – Dana policije TK-a, na području PU Tuzla - PS Istok, PU - PS Kalesija, PU Gračanica i PS Banovići organizovani su Dani otvorenih vrata, kojom prilikom su policijski službenici prezentovali materijalno-tehnička sredstva koja koriste u svakodnevnom radu, kao i službene prostorije.


Danas, 22.05.2013.godine je Dan otvorenih vrata organizovala PU Tuzla – PS Istok, koju su posjetili predstavnici Mjesnih zajednica Slavinovići i Sjenjak, učenici OŠ "Sjenjak", OŠ "Slavinovići" i Međunarodne osnovne škole Tuzla, građani i predstavnici medija. Ovom prilikom, posjetiocima su prezentovana materijalno-tehnička sredstva koja u svakodnevnom radu koriste policijski službenici PU Tuzla - PS Istok, Odjeljenja za krim. tehniku MUP TK-a i Jedinice policije za podršku MUP TK-a, koji su ovom prilikom izveli i vježbe sa službenim psima, koje su posjetiocima bile najinteresantnije. Ujedno je ovo bila prilika za tradicionalno druženje učenika sa policijom, koja im je u službenim prostorijama priredila prigodan doček uz slatkiše i sokove.

Dana, 16.05.2013.godine Policijsku stanicu Kalesija posjetili su građani, predstavnici lokalne zajednice, te učenici Osnovne škole Kalesija. Nakon prezentacije policijske opreme i tehnike, održano je tematsko predavanje učenicima iz oblasti sigurnosti u saobraćaju, s posebnim akcentom na sigurnost pješaka-učenika.

Takođe, istog dana Dan otvorenih vrata upriličila je i Policijska uprava Gračanica, koju su tom prilikom posjetili načelnik Općine Gračanica Nusret Helić, privrednici općine Gračanica, kao i učenici MSŠ Gračanica i Gimnazije dr. Mustafa Kamarić Gračanica. Na prostoru ispred Policijske uprave gosti su imali priliku da se na zanimljiv način upoznaju s opremom i tehnikom s kojom raspolaže PU Gračanica. Takođe, ovim povodom odigrana je i revijalna fudbalska utakmica između veterana Stjepan Polja i službenika PU Gračanica, nakon čega je uručena novčana donacija za transplantaciju bubrega Hasibu Ibrahimoviću iz Stjepan Polja.

Dana, 15.05.2013.godine Policijska stanica Banovići je takođe organizovala Dan otvorenih vrata, kojom prilikom su PS posjetili učenici OŠ "Banovići", OŠ "Grivice", kao i djeca iz Dječijeg obdaništa Banovići. Najmlađima su ovom prilikom na prigodan način prezentovane službene prostorije PS Banovići, te dio opreme koju policajci koriste u obavljanju redovnih poslova i zadataka, službena vozila i dr.

12:47