Ekipa JP za podršku pobjednik turnira

       

U okviru sportskih aktivnosti u povodu 22. maja – Dana policije, danas je u maloj dvorani SKPC "Mejdan" u Tuzli, sa početkom u 08.00 sati, održana završnica  turnira u malom nogometu službenika MUP TK-a, na kojoj je učestvovalo 8 ekipa, koje su na kvalifikacionom turniru (održanom 16.05.2010.godine)  izborile dalji plasman u završnicu, i to:


 

-      grupa A:  PS Gračanica i PS Centar (Tuzla)

-       grupa B:  PS Srebrenik i MUP TK - sjedište

-       grupa C:  PS Banovići i PS Zapad (Tuzla)

-       grupa D: JP za podršku MUP TK – PS Istok (Tuzla)

 

U polufinale turnira plasirale su se sljedeće ekipe: Jedinica policije za podršku MUP TK-a, PS Zapad, PS Srebrenik i PS Banovići, nakon čega je u utakmici za 3. mjesto ekipa PS Banovići nakon izvođenja penala pobijedila ekipu PS Zapad rezultatom 3:1, dok je ekipa JP za podršku MUP TK-a u finalu pobijedila ekipu PS Srebrenik rezultatom 2:0.

Najuspješnijim ekipama ministar unutrašnjih poslova TK-a Bego Gutić i policijski komesar Nedim Mutapčić, uručili su prigodne pehare za postignuti uspjeh, kao i najboljem strijelcu turnira, za kojeg je proglašen Jasmin Mešić, službenik policije PS Zapad (PU Tuzla) koji je tokom turnira postigao najviše golova.

Takođe, povodom obilježavanja 22. maja – Dana policije TK-a, ekipa MUP TK-a će dana 19.05.2011. godine, na stadionu u Slavinovićima u Tuzli, odigrati revijalnu nogometnu utakmicu sa FK "Sloboda" (igrači preko 35 godina), čime će ujedno biti i završene navedene sportske aktivnosti.

 

12:30