Federalni ministar unutrašnjih poslova u radnoj posjeti MUP TK-a

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Predrag Kurteš, boravio je danas u radnoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, tokom koje se sastao sa menadžmentom MUP TK-a na čelu sa ministrom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Begom Gutićem i v.d. policijskog komesara Zahidom Selimbašićem.


 

Tokom posjete, održan je radni sastanak, federalnog i kantonalnog ministra unutrašnjih poslova, kojem su prisustvovali v.d. policijskog komesara, sekretar MUP TK-a, načelnici Sektora krim. i unif. policije i načelnik PU Tuzla, na kojem je, između ostalog ragovarano o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji, kao i o aktivnostima policije u skladu sa programskim ciljevima i zadacima MUP TK-a.

 

Takođe, ovom prilikom ministar Kurteš je zajedno sa predstavnicima MUP TK-a posjetio Jedinicu policije za podršku MUP TK-a, nakon čega je izvršen i obilazak Kampusa Univerziteta u Tuzli (bivša kasarna) gdje je u toku adaptacija dijela objekata, koji su dati na korištenje i raspolaganje Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

 

Susret federalnog i kantonalnog ministra unutrašnjih poslova, dio je zvanične dvodnevne posjete, Premijera i članova federalne Vlade, Tuzlanskom kantonu.

11:58