Izvršeni pretresi na šest lokacija na području općina Srebrenik i Gradačca

Policijski službenici Uprave policije MUP TK (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP TK-a i OKP PS Srebrenik ) su radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, po nalogu Općinskog suda u Gradačcu, dana 02.07.2018.godine izvršili pretrese na ukupno šest lokacija od čega  na (5) lokacija na području općine Srebrenik i (1) jedna na području općine Gradačca, kojom prilikom je slobode lišeno 5 lica i to: T.M. rođen 1983. godine iz Gradačca, B.M. rođena 1980. godine iz Srebrenika, S.Dž. rođen 1997. godine iz Srebrenika, D.I. rođena 1983. godine iz Gradačca i M.Dž. rođen 1992. godine iz Srebrenika.

Prilikom pretresa su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti: pištolj, određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Canabis sativa”, praškasta materija koja  svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Heroin”, više mobilnih telefona, SIM kartica i USB stikova.

Nad navedenim licima u službenim prostorijama je izvršena kriminalistička obrada,  nakon čega će bit predati uz  Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238. stav 1 KZ FBiH  nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a na daljnje postupanje.

 

14:59