MUP TK-a – Oduzeta opojna droga

Dana, 17.02.2018.godine u Živinicama, službenici PS Živinice su izvršili legitimisanje i pretres bez pismene naredbe lica M.P., nastanjen na području općine Živinica  zbog postojanja osnova sumnje da posjeduju opojnu drogu. Tom prilikom, kod istog je pronađeno tri manja pakovanje od pvc. folije sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu..O događaju su obaviješteni dežurni kantonalni tužilac, dok su potrebne mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja preduzeli službenici OKP PS Živinice..

Takođe, službenici SKP MUP TK-a, Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su dana 17.02.2018.godine su u Tuzli izvršili pretres bez naredbe lica E.M.iz Maglaja, kojom prilikom  kod istog je pronađeno manja količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i lica M.S., iz Banovića, kojom prilikom kod istog je pronađeno manja količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. .

O navedenom događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a službenici SKP MUP TK-a su poduzeli potrebne mjere i radnje, te nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog događaja.

8:53