Načelnik Općine Kladanj u posjeti MUP TK-a

       

U radnoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas su boravili načelnik Općine Kladanj Fuad Imamović i predsjedavajući Općinskog vijeća Kladanj Nijaz Čorbić, koji su se tom prilikom sastali sa policijskim komesarom Nedimom Mutapčićem.


Tokom sastanka, razgovaralo se o zaključcima Općinskog vijeća Kladanj, koji se odnose na mogućnosti povećanja broja službenika policije u Policijskoj stanici Kladanj, odnosno o eventualnim promjenama postojeće organizacione strukture.    

                                                                      

Policijski komesar Nedim Mutapčić je ovom prilikom istakao potrebu poštivanja standarda policije Evropske unije, te trenutne mogućnosti Uprave policije, s posebnim osvrtom na komparativne analatičke pokazatelje stanja sigurnosti na nivou policijskih stanica, te materijalno-tehničku opremljenost, a što će imati utjecaja na buduću organizaciju Uprave policije MUP TK-a. Samim tim, otvara se mogućnost povećanja broja službenika policije u PS Kladanj, uz uvažavanje određenih ograničenja trenutne organizacije kantonalnih Ministarstava unutrašnjih poslova.

 

Ovom prilikom, iskazano je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom i dostignutim stepenom sigurnosti, te se i u narednom periodu očekuje puna podrška općinskih struktura u izvršavanju zadataka Policijske stanice Kladanj.

13:54