Otkriveni počinioci KD “iznude”

Službenici Odjeljenja krim. policije Policijske uprave Gradačac i Policijske stanice Srebrenik, uz asistenciju službenika Jedinice za podršku MUP TK-a su dana 05.03.2011. godine, lišili slobode F.F., rođen 1983. godine iz Srebrenika i D.Š., rođen 1984. godine, trenutno nastanjen u Srebreniku, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "iznude", nakon čega je po naredbi Općinskog suda Gradačac izvršen pretres stambenih objekata i vozila koja navedena lica koriste (pronađeni predmeti prilikom pretresa biće dostavljeni Kantonalnom tužilaštvu Tuzla).


 

Naime, prikupljena operativna saznanja ukazuju da su navedena lica (zajedno sa R.I., rođen 1961. godine iz Kalesije, za kojim se intenzivno traga) uz prijetnje od M.Č. (trenutno nastanjen u Srebreniku), uzeli gotovog novca u iznosu od oko 18 000 KM, najvjerovatnije radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

 

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, dok su F.F. i D.Š. uz izvještaj, dana 05.03.2011.godine predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje. (Protiv F.F. i izvještaj o učinjenom krivičnom djelu "oštećenje tuđe stvari", zbog postojanja osnova sumnje da je nasilnim otvaranjem oštetio vrata stana koji koristi M.Č. u Srebreniku, dana 26.02.2011.godine).

12:17