Otvoren adaptiran objekat Odjeljenja za administraciju PS Banovići

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Bego Gutić i načelnik Općine Banovići Bego Birparić otvorili su danas (27.12.2011.godine) u Banovićima adaptiranu zgradu Odjeljenja za administraciju Policijske stanice Banovići.


 

Naime, u narednom periodu će bi nastavljene aktivnosti na poboljšanju i uređenju navedenog objekta, kako bi se isti u 2012. godini pripremio za preseljenje lokacije za izdavanje ličnih dokumenata građanima (prema standardima koje je propisala Agencija za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka BiH – IDDEEA), te stekli bolji uslovi za rad i unapređenje saradnje sa građanima.

 

Ministar MUP TK-a Bego Gutić je ovom prilikom istakao da je renoviranje objekta Odjeljenja za administraciju PS Banovići, dio aktivnosti koje provodi MUP TK-a zajedno sa Vladom TK-a, u skladu sa Programom i planom rada Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, s ciljem poboljšanja uslova rada MUP TK-a i lokalnih policijskih stanica.

 

Načelnik Općine Banovići Bego Birparić je izrazio punu podršku Općine Banovići adaptaciji navedenog objekta, koji će u narednom periodu biti dodatno uređen, te naglasio da je riječ o pozitivnom primjeru, koji će zasigurno olakšati građanima da na kvalitetan i profesionalan način realizuju svoje zahtjeve iz nadležnosti MUP TK-a, odnosno PS Banovići.

 

Svečanom otvorenju prisustvovali su i v.d. policijskog komesara Fadil Šljivić, načelnik Odjeljenja za administraciju MUP TK-a Safet Begić, komandir PS Banovići Midhat Čaušević i službenici Policijske stanice Banovići.

 

10:50