Podnešena 2 Izvještaja Kantonalnom tužilaštvu Tuzla o izvršenim KD “Krađe”

 

Službenici Odsjeka kriminalističke policije PS "Zapad" – PU Tuzla su, postupajući po prijavama krivičnih djela "Krađe" metalnih odlivaka i otpadnog željeza, izvršenih u vremenskom periodu od januara do aprila 2012.godine, u Tuzli u ulici Bosne Srebrene, u krugu Društva za proizvodnju, promet i usluge d.o.o. "Bosnia – Valves" Tuzla i d.o.o. "Livnica Čelika" Tuzla, poduzeli niz operativnih mjera i radnji na rasvjetljavanju istih i identifikaciji izvršilaca.


 

Naime, prikupljena saznanja su ukazivala da su mogući izvršioci navedenih KD "Krađe" zaposlenici navedenog Društva (ukupno 5 zaposlenika), nakon čega je u mjesecu maju 2012.godine Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnesen Izvještaj protiv B.G., rođen 1962.godine iz Tuzle i M.I., rođen 1965.godine, nastanjen na području općine Živinice, a u mjesecu avgustu 2012.godine Izvještaj protiv S.S., rođen 1966.godine, nastanjen na području općine Tuzla, te M.M., rođen 1979.godine i S.I., rođen 1969. godine, oba nastanjena na području općine Kalesija, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Krađe" iz člana 286. stav 1. KZ FBiH.

 

Za navedena lica postoje osnove sumnje da su, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, u više navrata, pojedinačno iz pogona, magacina i ograđenog prostora navedenog Društva, u pomenutom vremenskom periodu, otuđili veću količinu metalnih odlivaka i neutvrđenu količinu otpadnog željeza, bakra i olova, nakon čega su iste prodavali stanici za otkup sirovina.

12:52