Promocija kampanje – „Uklanjanje grafita“

Danas (04.06.2018.godine) je u Tuzli na Trgu slobode provedena kampanja pod nazivom "Uklanjanje grafita“", koju organizuje MUP TK-a u saradnji zajedno sa ICITAP-om (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravde SAD-a za BiH) i Gradom Tuzla.

Cilj kampanje je ukazati mladima da pisanje grafita po zgradama i drugim objektima predstavlja krivično djelo iz KZ FBiH (“Oštećenje tuđe stvari“) za koje je predviđena i zatvorska kazna.

Ovom prilikom organizovan je info pult na kojem su policijski službenici građanima dijelili  promotivni materijal, kao i zajednička akcija uklanjanja grafita sa zgrade.

Navedenom događaju prisustvovali su predstavnici ICITAP-a u BiH, Gradonačelnik Grada Tuzle Jasmin Imamović, načelnik Sektora uniformisane policije, komandir Policijske stanice Tuzla, službenici policije zaduženi za rad sa zajednicom PU Tuzla, građani i predstavnici medija.

Sutra od 11,00 sati na Trgu slobode bit će organizovana akcija uklanjanje grafita navedenih institucija i učenika Srednji  škola sa područja grada Tuzle.

13:38