Pronađen 21 paketić “Marihuane”

Službenici OKP PU Lukavac su radeći na sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga dana 02.02.2012.godine u Lukavcu, ulica Milerova, legitimisali i kontrolisali A.D., rođen 1989.godine i H.B., rođen 1993.godine, oba iz Lukavaca, zbog postojanja osnova sumnje da isti posjeduju opojnu drogu. Prilikom kontrole kod A.D. je pronađeno 17 paketića i jedan tzv. "džoint", a kod H.B. 4 paketića, sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Marihuana".


 

Pronađeni paketići su izuzeti radi vještačenja, a A.D. i H.B. su lišeni slobode i privedeni u prostorije OKP PU Lukavac. O događaju je upoznat kantonalni tužilac, a službenici policije PU Lukavac rade na dokumentovanju istog.

 

Istog dana, službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP TK-a su u Tuzli, u ulici 1. Tuzlanske brigade uočili pmv. u kojem su se nalazile dvije osobe V.A., rođena 1979.godine i H.H., rođen 1970.godine, za koje je postojala osnova sumnje da mogu posjedovati opojnu drogu, nakon čega je pregledom kod V.A. pronađen jedan paketić sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Heroin". Pronađena materija je izuzeta radi vještačenja, a navedena lica su lišena slobode i privedena u prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade.

8:21