Pronađene materije koje asociraju na opojnu drogu

Službenici OKP PS Lukavac su, uz asistenciju Tima za brze intervencije Jedinice za podršku MUP TK-a, postupajući po naredbi Općinskog suda Tuzla, izvršili pretres kuće u mjestu Huskići, općina Lukavac, koju koristi A.H., rođen 1993.godine iz Lukavca, s ciljem pronalaska opojnih droga i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu s  krivičnim djelom "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".


Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti:

-  4 sjemenke koje svojim izgledom asociraju na sjemenke opojne droge "Canabis sativa",

-  jedna pvc. folija u kojoj se nalazi određena količina materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Heroin" i

-  jedan auto CD plejer.

A.H. je lišen slobode radi kriminalističke obrade, dok je navedena materija izuzeta radi vještačenja u krim. tehnici MUP TK-a.

 

Takođe, službenici policije PS Centar (PU Tuzla) su istog dana, u ulici Aleja Alije Izetbegovića u Tuzli, legitimisali i izvršili pretres M.I., rođen 1992. godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da posjeduje narkotička sredstva. Prilikom pretresa kod M.I. pronađen je jedan paketić sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Canabis", koja je proslijeđena na vještačenje.

 

Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih događaja, kao i sa poduzimanjem operativnih mjera i radnji na sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe narkotičkih sredstava na području Tuzlanskog kantona.

8:38