PS Centar/PU Tuzla – Rasvijetljeno više krivičnih djela

Službenici kriminalističke policije PS Centar - PU Tuzla su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, počinjenih na području Tuzle u proteklom periodu, došli do operativnih saznanja, da se u vezu s učinjenem više krivičnih djela teške krađe, krađe i oštećenja tuđe stvari, može dovesti mldb. D.J., rođen 1994.godine iz Tuzle.


 

Dana, 19.01.2012.godine u prostorijama PS Centar  je izvršena kriminalistička obrada nad mldb. D.J., zbog postojanja osnova sumnje da je, na području Tuzle u proteklom periodu, počinio ukupno 18 krivičnih djela ("Teška krađa", "Krađa" i "Oštećenje tuđe stvari").

 

Navedena krivična djela počinjena su uglavnom nad putničkim motornim vozilima, kioscima, licima i u ulazima stambenih zgrada, gdje su predmet otuđenja uglavnom bili: mobilni telefoni, auto CD plejeri, bicikli i dr.

 

Prilikom kriminalističke obrade, mldb. D.J. je priznao izvršenje navedenih krivičnih djela. O događaju je upoznat kantonalni tužilac, dok će Kantonalnom tužilaštvu Tuzla protiv D.J. biti dostavljen izvještaj.

 

Službenici PS Centar su takođe dana 19.01.2012.godine izvršili kriminalističku obradu nad N.N., E.H., i mldb. E.D., svi iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu sa 2 krivična djela teške krađe (nad pmv. "Škoda octavia" i pmv. "Ford siera"), koja su se dogodila istog dana u Tuzli u ulicama Kojšino i Borić. E.D.,rođen 1995.godine, N.N., rođen 1991.godine  i E.H., rođen 1992.godine su priznali izvršenje dva KD "teške krađe", dok su kod istih pronađeni predmeti, za koje postoji osnova sumnje da potječu iz navedenih krivičnih djela. O događaju je upoznat kantonalni tužilac, a protiv navedenih lica će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzla.

 

Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

10:12