PU/PS Gradačac – Rasvijetljeno 13 krivičnih djela

       

U nastavku aktivnosti koje provode službenici policije PU-PS Gradačac, a u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata (koja su za posljedicu imala otuđenje novca i drugih predmeta na štetu vlasnika porodičnih kuća i poslovnih objekata na području Gradačca), službenici Policijske uprave Gradačac su operativnim radom došli do saznanja o mogućim izvršiocima.


 

Riječ je o ukupno deset izvršilaca, od kojih je pet maloljetnika, koji su u periodu od oktobra 2010 g. do marta 2011.godine, na području općine Gradačac, počinili najmanje 13 krivičnih djela, i to:

 

-          M. E.  rođen 1984.godine, nastanjen na području općine Gradačac, koji se dovodi u vezu s izvršenjem KD teške krađe nad porodičnom kućom u mjestu Sibovac, općina Gradačac (električni kabal).

-          Mldb. A.A. rođen 1997. godine i N.H. rođen 1995. godine, oba iz Gradačca, koji se dovode u vezu s izvršenjem provale u ugostiteljski objekat „Monaco“ u Gradačcu (odakle je otuđen novac i jedan mobilni aparat) i ćevabdžinicu u Gradačcu.

-          mldb. N.H. rođen 1995. godine i M.N. rođen 1990. godine iz Gradačca, koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela provale u porodičnu kuću u naselju Vida, općina Gradačac,

-         mldb. N.V. rođen 1996. godine, A.D. rođen 1995. godine, Š.E. rođen 1994 godine, svi iz Gradačca, i lice M.A. rođen 1992. godine iz Gradačca, koji se sumnjiče da su zajedno i pojedinačno u četiri navrata izvršili provalu u porodičnu kuću u Gradačcu, odakle su otuđili jednu motornu pilu, dvije brusilice, dvije bušilice, dijelove od motocikla i drugi sitni alat.

-          G.H., rođen 1966.godine iz Gradačca, koji se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnih djela na području općine Gradačac (nad zlatarom „Smaragd“, trgovinskom radnjom „Kula“, knjižarom „Estetik", porodičnom kućom u Gradačcu).

-          A.E. rođen 1990. godine iz Gradačca, koji se dovodi u vezu s otuđenjem raznih metalnih dijelova, koji najvjerovatnije pripadaju firmi iz Brčko Distrikta.


O događajima je upoznat kantonalni tužilac, a službenici policije PU-PS Gradačac su obavili razgovor sa navedenim licima i nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela. (dio otuđenih predmeta je oduzet i privremeno pohranjen u prostorijama Policijske stanice Gradačac, te će u narednom periodu biti vraćen vlasnicima.)

8:02