PS Živinice donirana računarska oprema

       

U okviru projekta Rad policije u zajednici, prilagođenog savremenim evropskim standardima, protekle sedmice (25.06.2010.godine) Policijskoj stanici Živinice donirana je računarska oprema, kao vid pomoći lokalnoj zajednici.


Naime, zahvaljujući donaciji sugrađanina Hariza Salkanovića, službenicima policije PS Živinice je u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona prof. dr. Seada Omerbegovića, policijskog komesara Nedima Mutapčića, kao i rukovodstva PU i PS Živinice, uručena su dva savremena računara sa pratećom opremom, koja će zasigurno povećati efikasnost u radu PS Živinice, te će prije svega doprinijeti obavljanju operativnih policijskih poslova.

 

Takođe, cilj ove saradnje, koja bi trebala poslužiti kao pozitivan primjer i drugim građanima, te privrednim i društvenim subjektima, je povećanje povjerenja i osjećaja sigurnosti, kroz promoviranje komunikacije, prevencije, saradnje i otvorenosti prema cjelokupnoj društvenoj zajednici, kako bi se uspostavile najefikasnije metode kontrole i prevencije svih oblika kriminala.

 

 

 

12:39