PS Kalesija – Rasvijetljeno više KD

 

Službenici OKP PS Kalesija su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, operativnim radom na terenu, dana 25.02.2010. godine u jutarnjim satima u mjestu Memići, općina Kalesija uočili parkirano pmv. marke "Fiat", vl. A.H., rođen 1989.godine iz Kalesije, za kojeg je provjerom utvrđeno da bi mogao prevoziti predmete, koji potiču iz krivičnih djela. Nakon razgovora sa A.H. isti je u potpunosti priznao da je određene predmete kupio od Z.M., rođen 1977. godine i A.S., rođen 1990. godine, oba  iz Memića, općina Kalesija, te je iste dobrovoljno predao policiji.


Službenici PS Kalesija su, zbog postojanja osnova sumnje da se može dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela krađe, obavili razgovor sa A.S., koji je priznao i opisao izvršenje više KD-a na području općine Kalesija i Osmaci, te da je ista počinio sa drugim licima, a radi se o:

-          Z.M., rođen 1977. godine,

-          R.H., rođen 1986. godine,

-          E.H., rođen 1986. godine,

-          H.M, rođen 1981. godine,

-          mldb. M.H., rođen 1992. godine svi iz Memića, i

-          N.M., rođen 1969. godine iz Gornjih Rainaca, općina Kalesija.

Na osnovu prikupljenih saznanja i materijalnih dokaza, ustanovljeno je da su navedena lica u protekla dva mjeseca počinila 14 KD teške krađe i 1 KD oštećenje tuđe stvari (učinjenih nad porodičnim kućama i trgovinskim radnjama, gdje su predmeti otuđenja uglavnom bili alati, tehnička roba i drugi predmeti).

Pronađeni predmeti iz KD teška krađa na području općine Osmaci će biti predati SJB Osmaci, dok će ostali predmeti biti vraćeni vlasnicima sa područja općine Kalesija.

Službenici policije PS Kalesija poduzimaju dalje aktivnosti na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela.

11:15