PS Kladanj

Dana, 15.11.2011.godine oko 03,30 sati službenici PS Kladanj je obaviještena od strane uposlenika Agencije "Gama Sigurnost", da je na benzinskoj pumpi "Petrol", u mjestu Stupari, općina Kladanj, od strane nepoznatih lica izvršena provalna krađa (kojom prilikom je otuđena određena količina akumulatora, autokozmetike i dr.).


 

Službenici policije PS Kladanj su odmah po zaprimljenoj prijavi izašli na mjesto događaja, te angažovali druge policijske stanice, nakon čega je od strane službenika PS Banovići zaustavljeno pmv. "Škoda" kojim je upravljao E.B., rođen 1985.godine, nastanjen u Banovićima, kojom prilikom je u vozilu, od strane službenika policije, pronađen jedan dio predmeta, za koje postoje osnovi sumnje da su iz navedene benzinske pumpe. E.B. je lišen slobode i predat službenicima PS Kladanj radi kriminalističke obrade.

 

Službenici PS Kladanj su radeći na rasvjetljavanju navedenog događa, došli do operativnih saznanja o počiniocima ovog, kao i više krivičnih djela "teške krađe", počinjenih u proteklom periodu na području Tuzlanskog kantona i Republike Srpske, o čemu će biti obaviještene relevantne policijske uprave i policijske stanice, a sve u cilju pronalaska izvršioca, te rasvjetljavanja i dokumentovanja navedenih krivičnih djela.

 

U vezi navedenog, obaviješten je postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzla, dok će nadležnom Tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj protiv više lica o učinjenom krivičnom djelu "teška krađa" nad benzinskom pumpom "Petrol".

14:41