PS Srebrenik – Realizacija projekta RPZ i kampanje “Pazi kakav trag ostavljaš”

U okviru projekta "Rad policije u zajednici" i realizacije kampanje „Pazi kakav trag ostavljaš“, službenici policije PS Srebrenik su tokom mjeseca novembra i decembra realizovali niz aktivnosti u cilju poboljšanja stanja sigurnosti drumskog saobraćaja.


S tim u vezi, između ostalog, ostvarena je izuzetno dobra saradnja sa Mješovitom srednjom školom u Srebreniku, posebno sa profesorima i učenicima saobraćajne struke (vozači i saobraćajni tehničari), u sklopu koje je obavljena posjeta stanici za tehnički pregled u Srebreniku, gdje su učenici mogli prisustvovati tehničkom pregledu vozila.

Takođe, u saradnji sa službenicima policije koji rade na poslovima kontrole i regulisanja saobraćaja, učenici MSŠ Srebrenik prisustvovali su izvođenju akcije pojačane kontrole saobraćaja, s akcentom na tehničku ispravnost vozila.

Kao završnica ovih aktivnosti jučer je (20.12.2012.godine) u prostorijama JU MSŠ Srebrenik, od strane službenika PS Srebrenik, organizovana edukativna radionica na temu sigurnost u saobraćaju. Radionica je bila namijenjena učenicima završnih razreda srednje škole, a istoj su pored učenika i prosvjetnih radnika MSŠ Srebrenik, prisustvovali i predstavnici Općine Srebrenik, predstavnici auto-škola i kandidati za vozače sa područja Srebrenika, te predstavnici Udruženja saobraćajnih inžinjera i tehničara TK-a. Po završetku radionice svim učesnicima je podijeljen edukativni materijal kampanje "Pazi kakav trag ostavljaš".

13:57