PU Gradačac

Kao rezultat pojačanih aktivnosti službenika policije Policijske uprave Gradačac na rasvjetljavanju i  dokumentovanju više krivičnih djela provalnih krađa u porodične kuće, vikendice i poslovne prostore na području općine Gradačac (mjesta Ledenice D., Lukavac G., Mionica i užeg dijela Gradačca), službenici policije su  u saradnji sa građanima, došli do operativnih saznanja na osnovu kojih su  lišili slobode 3 osobe (od kojih su dvije maloljetne), dok se za 1 osobom intenzivno traga.


 

Naime, uz saglasnost  tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzla i odobrenje sudija za prethodni postupak  Općinskih sudova Gradačac  i Tuzla, izvršeni su pretresi jedne porodične kuće na području Tuzle, jedne porodične kuće u naselju Vida II, općina Gradačac,  kao i jednog putničkog motornog vozila, a koje su koristili mogući izvršioci navedenih krivičnih djela. Prilikom pretresa je pronađena  i privremeno oduzeta veća količina tehničke robe, alata, alkoholnog pića, cigareta, skupocjenog posuđa, te jedan gasni pištolj i veća količina pištoljske municije i dr. (za pronađene predmete postoje sumnje da potječu iz krivičnih djela, te je u toku prepoznavanje istih od strane oštećenih osoba).

 

Policijski službenici PU Gradačac  će nastaviti rad  na prikupljanju dodatnih informacija radi dokumentovanja  i procesuiranja pomenutih i drugih  izvršenih krivičnih dijela, nakon čega će nadležnom Tužilaštvu biti dostavljen izvještaj.

 

13:20