Otkriveni izvršioci 17 KD-a

 

Službenici policije Odjeljenja krim. policije Policijske uprave Gradačac su radeći na zaštiti imovine građana i rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, izvršenih u vremenskom periodu od septembra 2010. do januara 2011. godine, na području općine Srebrenik, došli do operativnih saznanja i materijalnih dokaza, koji su upućivali na moguće izvršioce ovih krivičnih djela, a radi se o:


     

      -     N.H., rođen 1965. godine,

-          S.F., rođen 1972. godine,

-          mldb. M.E., rođen 1993. godine,

-          S.K., rođen 1986. godine,

-          D.K., rođen 1991.godine,

-          H.J., rođen 1973. godine,

-          Dž.Z., rođen 1992. godine,

-          Š.H., rođen 1990. godine,

-          V.M., rođen 1988. godine, svi nastanjeni na području općine Srebrenik, i

-          M.K., rođen 1991. godine  iz Tuzle.

 

Navedena lica su lišena slobode i privedena u prostorije PS Srebrenik radi kriminalističke obrade, tokom koje su priznali izvršenje ukupno sedamnaest (17) krivičnih djela (uglavnom teških krađa, zatim krađa, oštećenje tuđe stvari, oduzimanje tuđe pokretnine, izazivanje opće opasnosti, prikrivanje) kojima je vlasnicima ili oštećenima pričinjena ukupna materijalna šteta u iznosu od oko 100 000 KM. (predmet otuđenja uglavnom su bili električni kablovi i tehnički predmeti).

 

Kantonalnom tužilaštvu Tuzla dostavljen je izvještaj protiv navedenih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su (uglavnom pojedinačno) počinili navedena krivična djela.

7:10