PU Gradačac – Pronađena opojna droga Canabis sativa

Dana 18.03.2012.godine službenici PU Gradačac su postupajući po naredbi Općinskog suda  Gradačac,  izvršili pretres stana i pomoćnih objekata u Gradačcu, koji koristi E.Š., rođena 1977. godine iz Gradačca.


 

Naime, službenici policije PU Gradačac su operativnim radom radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, došli do saznanja da postoje osnove sumnje da se E.Š. može dovesti u vezu sa nabavkom  i prodajom narkotičkih sredstava.

 

Prije započetog pretresa, E.Š. je službenicima policije dobrovoljno predala 6 (šest) paketića od pvc. folije sa sadržajem osušene biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Cannabis sativa" i jedno otvoreno pakovanje sa papirom tzv. “rizlom”, dok je tokom pretresa stana, pronađeno još jedno pakovanje od pvc. folije sa sadržajem zeljaste biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Cannabis sativa".

 

E.Š. je lišena slobode i privedena radi kriminalističke obrade zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „ Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga “ iz čl.238 . st.1. KZ F BiH,  te će ista danas 19.03.2012. godine uz Izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje.

 

O poduzetim mjerama i radnjama upoznat je kantonalni tužilac, uz čiju suglasnost je pronađena materija izuzeta radi vještačenja, kojim je utvrđeno je da se radi o Canabis sativi u ukupnoj količini od oko 44 grama.

 

Službenici policije PU Gradačac rade na dokumentovanju navedenog događaja.

8:41