PU Živinice – Rasvijetljeno više KD “Teške krađe”

Službenici policije PU Živinice su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, došli do saznanja o mogućim izvršiocima više krivičnih djela "Teške krađe", a radi se o: Z.F., rođen 1988.godine i S.S., rođen 1992.godine, oba nastanjena na području općine Živinice.


 

Z.F. i S.S. su privedeni u prostorije PU Živinice radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da su tokom noći 19/20.02.2012.godine počinili 1 KD "Teške krađe" nad privatnom garažom u Živinicama (odakle su otuđili motornu pilu), dok su prilikom kriminalističke obrade pored navedenog KD-a priznali da su zajedno sa još jednim licem A.K., rođen 1989.godine iz Živinica, u proteklom periodu, počinili ukupno 10 krivičnih djela "Teške krađe" nad kućama u izgradnji na području općine Živinice (gdje su predmet otuđenja bili elektro kablovi, odnosno bakrena žica).

 


O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a službenici policije PU Živinice nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

13:08