PU Kladanj – Otkriven počinilac KD Krađa

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a/Policijske uprave Kladanj su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata počinjenih na području općine Kladanj, došli do operativnih saznanja o mogućem počiniocu krivičnog djela Krađa - otuđenja putničkog motornog vozila "Golf IV" počinjenog 30.12.2023.godine na području općine Kladanj, a radi se o A.K. iz Visokog. S tim u vezi, dana 26.2.2024.godine u saradnji sa policijskim službenicima MUP Zeničko dobojskog kantona a postupajući po naredbi Općinskog suda u Živinicama, izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i motornog vozila koje koristi navedeno lice.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa krađom motornog vozila. U ranijem periodu na području Srednjobosanskog kantona otuđeno vozilo Golf je pronađeno i vraćeno vlasniku.

Nad A.K. je izvršena kriminalistička obrada i protiv istog će nakon kompletiranja predmeta biti dostavljen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Krađa iz člana 286. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

8:41