PU Lukavac: Manifestacija u povodu 22. maja – Dan policije

 

U organizaciji PU Lukavac, dana 26.05.2010. godine u Lukavcu je održana svečana manifestacija u povodu obilježavanja 22. maja – Dana policije Tuzlanskog kantona, kojoj su pored menadžmenta MUP TK-a, prisustvovali predstavnici PU Lukavac (PS Lukavac, PS Doboj Istok i PS Gračanica), predstavnici lokalne zajednice, te brojni saradnici i gosti.


Ovom prilikom, pohvaljeni su najzaslužniji pripadnici policije PU Lukavac te su uručene prigodne zahvalnice dugogodišnjim saradnicima za doprinos u radu PU Lukavac, kao i istaknutim učenicima-učesnicima programa svečane manifestacije.

 

Takođe, povodom 22. maja – Dana policije u kabinetu načelnika Općine Gračanica, dana 25.05.2010. godine upriličen je prijem za predstavnike PU Lukavac, kojem su pored općinskog načelnika Nusreta Helića, prisustvovali i načelnik PU Lukavac Kasim Sinanović, načelnica krim. odjeljenja PU Lukavac Jasminka Hadžimusić i komandir PS Gračanica Omer Halilčević.

 

Glavna tema razgovora bile su aktivnosti vezane za obilježavanje Dana policije TK-a, kao i sigurnosna situacija na području zone odgovornosti PU Lukavac, s akcentom na općinu Gračanica. Ovom prilikom je usaglašeno da je opća sigurnosna situacija u zoni odgovornosti PU Lukavac zadovoljavajuća, te da se svake godine poboljšava. Međutim, naglasak je stavljen na potrebu za još većim angažmanom snaga sigurnosti, prvenstveno policije, kako bi se sigurnost građana i njihove imovine dovela na još kvalitetniji i viši nivo.

 

 

6:52