PU Lukavac/PS Gračanica – Izvršen pretres

Službenici OKP PU Lukavac - PS Gračanica su dana 22.10.2011.godine, uz saglasnost kantonalnog tužioca i na osnovu naredbe Općinskog suda Gračanica, izvršili pretres stana i prostorija koje koristi L.O., 1985.godine iz Gračanice, gdje je tom prilikom pronađen jedan pištolj "CZ", 39 komada municije, 118 kutija raznih vrsta cigareta i drugih predmeta za koje postoje osnove sumnje da potiču iz krivičnih dijela.


 

Naime, navedeni L.O. je sa još tri lica O.M., rođen 1982.godine iz Gradačca, S.K., rođen 1986.godine iz Srebrenika i S.S., rođen 1983.godine iz Srebrenika, dana 21.10.2011.godine od strane službenika PS Gračanica lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da su istog dana oko 12,30 sati fizički napali dvije osobe na području općine Srebrenik - Falešići (uz prijetnju vatrenim oružjem  - "puškomitraljez M72", koji je pronađen odbačen u neposrednoj blizini mjesta lišenja slobode), te druga KD-a na području općine Srebrenik, Lukavac i Doboj.

 

Navedena lica su uz izvještaj predata postupajućem tužiocu okružnog Tužilaštva Doboj, zbog sumnje da su na području općine Doboj (Republika Srpska) počinili KD-o razbojništvo.

 

Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju ovih događaja.

9:11