PU – PS Gračanica

 

Dana, 23.07.2012.godine oko 20,30 sati službenici PS Gračanica zaprimili su prijavu da je u naselju Bazen, općina Gračanica, došlo do detonacije i pucanja iz vatrenog oružja, nakon čega su službenici policije izašli na lice mjesta, gdje su u unutrašnjosti nedovršenog objekta pronašli vatreno oružje. Istog dana, službenici PU – PS Gračanica su radeći na rasvjetljavanju prijavljenog događaja lišili slobode A.H., rođen 1986.godine i A.H., rođen 1989.godine, oba iz Gračanice, zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu sa navedenim događajem, nakon čega su isti, uz saglasnost kantonalnog tužioca, privedeni u PU Gračanica radi kriminalističke obrade.


 

Uviđaj je izvršen danas u jutarnjim satima od strane službenika kriminalističke policije PU Gračanica, a na licu mjesta je pronađena puška kalibra 7,9 mm, automatska puška kalibra 7,62 mm, nekoliko metaka, jedan nož, kao i krater na betonskoj površini (koji je najvjerovatnije nastao od eksplozije bombe).

 

Službenici PU Gračanica u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzla poduzimaju neophodne mjere i radnje na dokumentovanju ovog događaja i utvrđivanju okolnosti u vezi istog, dok su pronađeni predmeti izuzeti radi vještačenja.

 

Takođe, u toku je istraga i prikupljanje operativnih saznanja u vezi događaja od 21.07.2012.godine (tuča i upotreba vatrenog oružja u Gračanici, ulica Sarajevska, u večernjim satima), kao i njegova eventualna povezanost sa sinoćnjim događajem u naselju Bazen, u Gračanici. (24.07.2012.god.)

12:32