PU/PS Lukavac i PS Srebrenik – Rasvijetljeno više KD “Teške krađe”

Službenici OKP PU Lukavac i PS Lukavac su radeći na suzbijanju i sprečavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, operativnim radom došli do saznanja da se lice E.H., rođen 1990.godine, nastanjen na području općine Lukavac, može dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela teške krađe na području općine Lukavac u proteklom periodu.


 

Naime, dana, 21.01.2012.godine E.H. je lišen slobode i priveden radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio 4 KD "Teške krađe" nad porodičnim kućama na području općine Lukavac, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi (a predmet otuđenja bili su uglavnom predmeti od bakra i zlatni nakit). Predmeti za koje postoji sumnja da su otuđeni su pronađeni i vraćeni vlasnicima, a E.H. je dana 22.01.2012.godine uz Izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje.

 

Takođe, službenici PS Srebrenik su dana 20.01.2012.godine Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnijeli izvještaj protiv L.B., rođen 1986.godine, nastanjen na području općine Srebrenik, zbog postojanja osnova sumnje da je, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, u mjesecu januaru 2012.godine na području općine Srebrenik počinio 1 KD "teške krađe"  i 3 KD "krađe" (nad porodičnom kućom u mjestu Špionica, općina Srebrenik i na štetu firme "d.d. Majevica" u stečaju – u krugu farme), gdje su predmet otuđenja bili predmeti od lima.

 

 

14:25