PU Tuzla – Lišena slobode 4 lica

Službenici Policijske stanice Istok – PU Tuzla su radeći na rasvjetljavanju i suzbijanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, uglavnom teških krađa na području općine Tuzla, pojačali dio operativnih aktivnosti na terenu, koje su rezultirale pronalaskom i lišenjem slobode dva lica, A.Š., rođen 1986.godine iz Zenice i E.O., rođen 1984.godine iz Lukavca.

 


Naime, postoje osnovi sumnje da se navedena lica mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela teške krađe – provale nad stanom u tuzlanskom naselju Stupine (dana 26.09.2011.godine), kao i drugih krivična djela provalne krađe, u kojima je predmet otuđenja uglavnom bio zlatni nakit.

 

Službenici policije nastavljaju rad na daljem dokumentovanju i rasvjetljavanju ovih krivičnih djela, u cilju efikasnije zaštite lične imovine građana i njihove sigurnosti.

 

Takođe, službenici policije PS Istok su postupajući po aktu Kantonalnom tužilaštva Tuzla od mjeseca avgusta ove godine, dana 23.09.2011.godine u Tuzli, lišili slobode B.P., rođen 1988. godine i F.M., rođen 1988. godine, oba iz Tuzle, koji su nakon privođenja u prostorije PU Tuzla predati Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "teške krađe".

11:00