PU Tuzla (PS Zapad i PS Centar) – Lišene slobode 3 osobe

Službenici Policijske stanice "Zapad" i "Centar" su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela, došli do saznanja o mogućim izvršiocima dva krivična djela (krađe u pokušaju i krađe), koja su počinjena dana 05.10.2011.godine na području općine Tuzla, a radi se o N.F., rođen 1978.godine u Kozluku, N.K., rođen 1991.godine i D.H., rođen 1980.godine, oba iz Tuzle.


 

Naime, postoje osnovi sumnje da je N.F. dana 05.10.2011.godine počinio krivično djelo "krađa u pokušaju" nad privatnom kućom u mjestu Lipnica, općina Tuzla, kojom prilikom je u unutrašnjosti kuće izvršio preturanje stvari, nakon čega se udaljio iz iste, dok za N.K. i D.H. postoje osnovi sumnje da su istog dana počinili krivično djelo krađe nad jednim hipermarketom u Tuzli, kojom prilikom su sa polica otuđili određenu količinu kozmetičkih preparata u vrijednosti od oko 130 KM.

 

Sva tri lica su dana 05.10.2011.godine lišena slobode i privedena radi kriminalističke obrade, tokom koje su priznala izvršenje navedenih krivičnih djela, a službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju istih.

9:53